Prinses Margriet Prijs
 
  Winnaar Prinses Margriet Prijs 2013 bekend
Fotos

Winnaar Prinses Margriet Prijs 2013 bekend

De Gelderhorst in Ede, heeft op dinsdag 11 juni in Utrecht, uit handen van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden de Prinses Margriet Prijs 2013 ontvangen. De prijs is bedoeld voor projecten die op een innovatieve en creatieve manier een bijdrage leveren aan de kwaliteitsverbetering van zorg.

De jury koos unaniem voor De Gelderhorst, het enige centrum voor oudere doven in Nederland, en roemde de proactieve instelling die de talenten van dove medewerkers stimuleert. Vorig jaar is De Gelderhorst gestart met het in eigen huis opleiden van (toekomstige) medewerkers. Voor doven en slechthorenden is het niet of nauwelijks mogelijk om een zorgdiploma te behalen bij een reguliere onderwijsinstelling. De Gelderhorst heeft voor het gehele team een workshop naar keuze gewonnen.

Yvonne Los, Hoofd Personeelszaken bij De Gelderhorst: “Vijfentwintig procent van onze medewerkers is doof of slechthorend. Wij investeren veel energie in deze bijzondere doelgroep en dan is het mooi om te zien dat de opzet werkt. Bij De Gelderhorst versterken horende en niet horende medewerkers elkaar om te voldoen aan de specifieke behoeften van de bewoners.”

De tweede plaats was voor het Tienermoederproject van de Leading Ladies Foundation in Almere. Sinds eind vorig jaar begeleidt deze organisatie moeders tot 21 jaar tijdens de opleiding Helpende Zorg & Welzijn, zodat zij in de toekomst in hun eigen onderhoud kunnen voorzien.

Op de derde plaats eindigde het Zorgproject van Perspectief Leerwerkbedrijven in Haarlem. Dit initiatief heeft als doel hulpbehoevende jongeren te kwalificeren voor een beroep en door te laten stromen naar betaald werk. Deze zomer start een tweede leerwerktraject.